Keukenspecialist.nl

Mini-muffins met amarenenkersen

voor ca. 48 stuks mini-muffins

140 gram zachte ongezouten roomboter
140 gram lichtbruine basterdsuiker
2 eieren
225 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
.snufje zout
100 ml. melk
1 potje amarenenkersen uitgelekt en in vieren gesneden
(gebruik de amarenensiroop over ijs of in de vla)

* KitchenAid keukenmachine met platte menghaak
* 2x Patisse (mini)muffinvorm 12-delig met papieren cakevormpjes

Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.

Roer de roomboter en suiker tot een romige lichtgekleurde massa. Meng de eieren en meel om en om door het mengsel. Roer het zout en de melk voorzichtig door het beslag op de laagste stand. Voeg daarna de fijngesneden amarenenkersen toe.

Verdeel de papieren vormpjes over de twee 12-delige mini-muffinvormen en vul ze met het amarenenmengsel. Bak ze 15 minuten in de heteluchtoven.

Als u de grotere muffinvorm gebruikt, is het mengsel voor ca. 16 muffins, en is de baktijd 20-25 minuten.

* KitchenAid keukenmachines, Patisse (mini)muffinvormen en papieren cakevormpjes zijn verkrijgbaar in de kookwinkel van Keukencentrum Texel