Ingrediënten:
300 gram zelfrijzend bakmeel
75 gram lichtbruine basterdsuiker
75 gram donkerbruine basterdsuiker
3 volle theelepels speculaaskruiden
120 gram koude roomboter in kleine blokje
6-8 eetlepels melk
1/2 theelepel zout
Benodigdheden:
* Patisse siliconen bakmat
* Speculaaskruiden
* KitchenAid keukenmachine met platte menghaak
Zeef het zelfrijzend bakmeel, basterdsuiker speculaaskruiden en het zout boven de kom van de KitchenAid. Meng dit met de platte menghaak en voeg dan de koude boter in kleine blokjes toe.
Laat de KitchenAid geruime tijd draaien op stand 2 tot de boter geheel is opgenomen. Schenk de melk in kleine scheutjes bij de bloemmassa tot het een massa wordt. (niet te nat) Vorm hiervan een bal en laat dit even rusten in de koelkast.
Verwarm de oven op 175 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier of een siliconen bakmat. Vorm van het deeg bolletjes ter grootte van een kleine knikker. Leg de balletjes op de bakplaat en bak de pepernoten in ongeveer 18-20 minuten lichtbruin.
Neem de kruidnootjes van het bakblik en laat ze afkoelen zodat ze hard en knapperig worden.
* Speculaaskruiden, Patisse siliconen bakmat en KitchenAid keukenmachine zijn verkrijgbaar in de kookwinkel van Keukencentrum Texel