Ingrediënten:
750 gram trostomaten
2 rode paprika's
1 groentebouillon tablet
2 bosuitjes
1 kleine ui
1 teentje knoflook
2-3 takjes selderij
Klein bosje bieslook
2 takjes basilicum
Benodigdheden:
*Magimix Duo Plus XL sapcentrifuge met pureedrukker (KC Texel)
*Soeppan
Was de tomaten en paprika, halveer de tomaten en haal de zaadlijsten uit de paprika en snij deze in stroken. Pureer de paprika en daarna de tomaten in de sapcentrifuge met de pureedrukker. Fruit ondertussen in de soeppan de fijngesneden ui en knoflook in een scheutje olie. Blus dit af met de tomaten-paprikapuree en breng dit op smaak met een fijn gekruimeld bouillontablet.
Snij de bosuitjes en de selderij fijn en laat dit 10 minuten mee sudderen op een laag pitje. Voeg als laatste de fijngesneden bieslook toe. Serveer de soep en garneer de soepkommen met fijngesneden basilicum en eventueel een scheutje room.
Als u geen sapcentrifuge heeft, kunt u deze soep ook maken door de fijngesneden tomaten en paprika eerst te koken in een beetje bouillon en daarna te pureren met een staafmixer.
*Magimix sapcentrifuge met pureedrukker, Bamix staafmixers en Soeppannen van diverse merken zijn verkrijgbaar in de kookwinkel van Keukencentrum Texel.