Keukenspecialist.nl

Herfstquiche Shitake en Lamsham

Als basis voor hartige taartbodem:
150 gram bloem
75 gram boter
60 ml. koud water
mespunt zout

Hartige taart vulling:
100 gram Texelse Shitake (paddestoelen)
75 gram Texelse lamsham 
1 bosuitje
50 ml. Blueband finesse kookroom 
2 eieren
peper en zout
fijngeknipte bieslook

* Patisse muffinbakvorm 12-delig of rechthoekige antikleef bakvorm
* Rvs uitsteekvorm of bakring 9 cm.
* Patisse antikleef deegroller

Patentbloem, in blokjes geneden boter en zout in een mengkom doen en 
met keukenmachine met platte menghaak door elkaar mengen tot de boter in de bloem is opgenomen. Koud water in één keer erdoor mengen waardoor het een deegbal wordt. Laat de deegbal ca. 1 uur in plasticfolie rusten in de koelkast. Bloem het werkblad in, en rol de deegbal uit tot een dunne lap. Bekleed een ingevette bakvorm met het deeg, of steek rondjes uit de deeglap voor een muffinvorm.

Vul de vormpjes met een mengsel van in stukjes gesneden Shitake, in reepjes gesneden lamsham en in ringetjes gesneden bosui. Meng voor de saus de kookroom, eieren en fijngeknipte bieslook door elkaar, en breng op smaak met peper en zout. Vul met een lepel de muffinbakjes af met de saus tot net onder rand van het deeg.

Muffinvorm ca. 20 minuten afbakken in een voorverwarmde oven op 180 graden. (rechthoekige vorm ca. 30-35 min.)

* Patisse muffinbakvormen, antikleef deegrollers, rvs uitsteekvormen en bakringen zijn verkrijgbaar in de kookwinkel van Keukencentrum Texel.