2 onbespoten citroenen
150 gram roomboter
3 eieren
150 gram witte basterdsuiker
* Bamix staafmixer met multimesje
* Cuisipro fijne rasp of Zester (citrustrekker)
Was de citroenen en rasp de schil eraf met een fijne rasp. Pers daarna de citroenen uit, en doe het sap met de roomboter in een glazen schaaltje.
Verwarm dit 1,5 min. op 600 watt in de magnetron tot de boter is gesmolten.
Mix ondertussen de eieren en de suiker met de bamix staafmixer met klopper in 2 minuten tot een luchtige massa. Voeg hierbij de lauwwarme citroenboter en mix dit door elkaar. Verwarm dit mengsel 5-6 x 30 seconden in de magnetron op 600 watt en mix tussendoor steeds even kort met de staafmixer zodat het niet klontert. Ga door tot de massa kokendheet is en begint te binden, giet het dan over in een schaaltje of pot en laat afkoelen.
In de koelkast is de Lemoncurd ca. 2 weken houdbaar.
Heerlijk op (paas)brood, scones of als vulling in taart.
* Cuisipro fijne rasp en Bamix staafmixer zijn verkrijgbaar in onze kookwinkel.